The Big Five van Canada spotten

Big Five spotten!

The Big Five spotten in Canada? Dat kan! Canada beschikt over de meest prachtige dieren. En in de nationale parken kunt u ze goed spotten. Ik heb mijn eigen variant gemaakt van de Big Five, The Big Five van Canada. Als je een echte geluksvogel bent spot je ze alle vijf!

1# Walvis

Walvissen de reuze in de zee. Veel reizigers komen speciaal naar Canada om walvissen te spotten. Canada is een van de beste plekken om deze dieren te kunnen zien. De beste plek om walvissen te spotten is Vancouver Island. De beste tijd om walvissen te kunnen spotten is rond juni en oktober. Het is natuurlijk altijd spannend of u daadwerkelijk een walvis gaat zien. Neem een boot met ervaren gids die weten precies waar en wanneer u de meeste kans heeft.

#2 Beren

In Canada leven er 3 soorten beren de zwarte beer, de grizzly beer (bruine beer) en de ijsbeer. De zwarte beer komt het meeste voor in Canada. De zwarte beer komt het meeste voor in Canada. Deze beer kunt u het beste spotten op Vancouver Island. Soms ziet u zelfs een beer wanneer u in uw auto rijdt. Maar wij raden u aan de beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Let wel op: beren zijn geen knuffeldieren, het zijn roofdieren die je benadert in hun leefomgeving. Grizzly beren kunt u het beste spotten in West-Canada, en ijsberen kunt u vinden in de Arctische gebieden van Canada.

#3 Eland

Nog een typisch canadees dier, de eland. De eland behoort tot hertachtigen en is de grootste van zijn soort. Wanneer u een reis maakt door Canada zult u ongetwijfeld een Eland tegenkomen. Een eland valt op door zijn enorme gewei de spanwijdte kan 2 meter bereiken. Elk jaar valt het gewei van de eland eraf en groeit er een nieuwe. Elk jaar wordt het gewei groter en sterker.

#4 Wapiti

De wapiti hoort ook bij de hertachtigen. Net zoals de eland, de wapiti is een stuk kleiner dan een eland. En net als de eland komt de wapiti veel en door bijna heel Canada voor. Alleen de mannetjes wapiti’s hebben een gewei, die hebben zij om indruk te maken op vrouwtjes. Bent u in Banff? Dan heeft u zelf kans om meer timmeren wapiti’s te spotten in de straten.

#5 Orka’s

Ziet u een zwart met wit gevlekte vin boven het water? Dan heeft u de ‘’Killer Whale’’ gespot. De ‘’Killer Whale’’ of ook wel de Orka komt voor in wateren bij Canada. U kunt Orca’s goed spotten op Vancouver Island. Orka’s worden ook wel “Killer Whale’’ omdat het echte roofdieren zijn. Orka’s eten vis, zeehonden en andere walvissen. Orka’s jagen vaak in groepen zodat ze grotere prooi kunnen vangen zoals walvissen.

Klaar om op Safari te gaan?

De big five spotten staat zeker op mijn bucketlist. Lees hier nog meer over mijn bucketlist Canada. Voordat u daadwerkelijk op Safari kunt zijn er een aantal dingen die u moet regelen waaronder uw reisdocumenten. U kunt uw visum online aanvragen, vergeet dat niet!