By | juli 14, 2017
working holiday Canada

Nu weer even iets persoonlijks wat ik graag met jullie willen delen… namelijk, ik ga binnenkort naar Canada toe voor een working holiday! Aangezien ik nu lekker een tussen jaartje heb, wil ik een working holiday in Canada ervaren. Na wat zoeken op internet heb ik vele werk mogelijkheden gevonden in Canada. Van o.a. ski-leraar tot dieren verzorgen op de boerderij. Aangezien ik niet zo’n fanatieke wintersporter ben en wel erg van dieren en natuur houd, is het werken op een boerderij toch wel iets voor mij. In deze blog ga ik jullie meer vertellen waar je kunt aanmelden en welke documenten je nodig hebt voor je working holiday.

Working Holiday Canada boeken

Er zijn verschillende specialisten waar je een working holiday kunt boeken. Zo ben ik zelf via verschillende bronnen terecht gekomen bij de organisaties Travel Active en en Oaktravel. Travel Active is een specialist op het gebied van o.a. werkvakanties. Samen met hen kun je een perfecte werkreis samenstellen voor in Canada. Je kunt hier ook terecht voor één van de infodagen en aanmelden voor een Work & Travel magazine, met daarin handige tips

Via Oaktravel kun je ook een working holiday Canada boeken. Hier kun je dan een reis boeken voor de twee meest geliefde working holiday plaatsten in Canada, Toronto en Vancouver. Vanaf €500,- kun je hier al terecht voot 4 of 7 nachten. Het voordeel van Oaktravel is dat zij al vele benodigheden voor je regelen. Denk hierbij aan een Canadese bankrekening, SIM kaart en vacature database.

Zelf omdat ik graag op de landbouw wil werken, staat de organisatie WWOOF voor mij klaar. Zij zijn dé specialisten op het gebied van landbouw en reizen over de hele wereld.

Benodigdheden voor een working holiday Canada

Een werkvakantie in Canada duurt vaak tussen 4 en maximaal 12 maanden. Daarom is het belangrijk om je goed voor te breiden voor je reis. Er zijn een aantal belangrijke benodigdheden en documenten die je moet regelen. Je moet bijvoorbeeld een reisverzekering afsluiten en beschikken over een Tax File Number als je in Canada wilt werken.

Een ander belangrijk reisdocument is het werkvisum en working holiday visum die je moet aanvragen voordat je op reis gaat. Met deze visum kun je maximaal 12 maanden in Canada verblijven en gaat in bij aankomst in Canada. Ga je puur voor een vakantie? Dan is een eta voor Canada voldoende. Je kunt een eta canada bij evisumservice kopen.

working holiday canada

Hoe vind ik een baan?

Nu ben je in het land, en je vraagt je natuurlijk af waar je moet beginnen om een baan te kunnen vinden. Wanneer je bezig bent met het zoeken, zul je merken dat er genoeg werk te vinden is.  De meeste working holiday toeristen vinden een baan in horeca of in het toerisme. Werken op een boerderij is ook erg populair. Denk hierbij aan het verzorgen van dieren en fruit en groente oogsten op het platteland. De beste manier om een baan te vinden is gewoon simpel weg de desbetreffende bedrijf bezoeken, oftewel ”walk-in”. Neem voor een geschoold werk altijd je CV mee. Maar houd wel rekening mee dat de meeste werkzaamheden in de zomer ongeschoold karakter hebben. Kortom, als je gemotiveerd bent en initiatief durft te nemen, dan is er genoeg werk voor jou.

SaveSave

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *