By | juni 19, 2017

Bucketlist Canada: Wat moet u gezien hebben?

Canada, het een na grootste land van de wereld. Dit enorme land beschikt over de mooiste bergen, sfeervolle steden en indrukwekkende natuur. Elk jaar maken veel reizigers een reis naar Canada. Als u naar Canada afreist wilt u natuurlijk veel bezienswaardigheden bezoeken zoals steden, nationale parken en museums. Wij hebben voor u een bucketlist gemaakt met wat u in Canada gezien moet hebben!

1# Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland voor de kust van British Columbia, het ligt dicht bij de stad Vancouver. Wanneer u een reis maakt door West-Canada raden wij u zeker aan Vancouver Island te bezoeken. Wat Vancouver Island zo gewild maakt bij toeristen is de prachtige natuur en cultuur van het eiland. Vancouver Island is 31,285 vierkante kilometer. Wanneer u Vancouver Island bezoekt, bezoekt u meestal een klein deel van het grote eiland. Hier zijn een aantal plekken die u niet mag missen op Vancouver Island.

Walvissen spotten in Vancouver Island

Veel toeristen komen naar Vancouver om walvissen te spotten. Vancouver Island is een van de beste plekken van Canada om dit prachtige beest van dichtbij te kunnen bekijken. Wanneer u van Vancouver City de oversteek met de ferry naar Vancouver Island maakt heeft u misschien zelfs al geluk deze beesten te spotten. Wanneer u ze nog niet gezien heeft kunt ook met een speciale boot op walvissen safari. U gaat dan met een ervaren gids op pad, zo heeft u de meeste kans om walvissen en orka’s te spotten.

 

Butchard Gardens

Vancouver Island beschikt over leuke plaatsen waaronder Victoria. Wanneer u zich in het plaatsje Victoria bevindt kunt u bijna niet om de Butchard Gardens heen. Butchard Gardens is een van de redenen dat veel reizigers naar Victoria gaan. In 1904 werd er een kalksteengroeve gestart op Vancouver Island. De vrouw van Robert Pim de oprichter maakte een bloementuin bij hun huis. Tussen 1906 en 1929 hebben de Butcharts meer tuinen aangeled waaronder een Japanse tuin bij de kust en een Italiaanse tuin. De tuinen bleven groeien, de tuinen zijn uitgegroeid tot een compleet park. Van maart tot oktober staan de tuinen in bloei dus de beste tijd om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Rond deze tijd zijn er allerlei shows en concerten in het park. Het park trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. En beschrijven de Butchard Gardens als adembenemend.

 

Royal BC Museum

Bent u een geschiedenis en cultuur liefhebber? Dan kunt het Royal British Columbia museum niet overslaan. Het museum ligt in de plaats Victoria op Vancouver Island. The Royal BC museum heeft drie galeries, moderne geschiedenis, natuurlijke historie en geschiedenis over de lokale first nations. De collecties bestaan uit maar liefst 7 miljoen objecten. Bent u op Vancouver Island, sla dan dit museum zeker niet over.

2# Banff National park

Banff National park, misschien wel een van de mooiste nationale parken van Canada. Dit nationale park was ook het eerste officiële nationale park van Canada. Het Nationale park ligt in de Rocky Mountains. Dit park beschikt over een prachtig berglandschap en vele verschillende dieren en planten. Het bekende meer Lake Moraine ligt ook in Banff National park. Dit nationale park staat ook op de werelderfgoedlijst. En heeft meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar.

Tip: In 2017 heeft u gratis toegang tot alle nationale parken, gaat u niet in 2017? Dan kunt u of een kaartje kopen voor het park. Of u kunt een nationale parken pas voor Canada aanschaffen. Zo kunt u alle nationale parken in Canada bezoeken.

 

3# Ottawa

Er zijn veel steden in Canada die u niet mag missen, Ottawa is er daar een van! Ottawa is de hoofdstad van Canada. Ottawa staat bekend om zijn engelse invloeden. Ottawa ligt in de provincie Ontario, langs Ottawa stroomt de rivier de Ottawa. Een van de redenen waarom Ottawa de hoofdstad van Canada is omdat het op de grens van Engelstalig en Franstalig Canada ligt. Bezienswaardigheden in Ottawa zijn het parlementsgebouw met de wisseling van de wacht, de peace tower, Canada war museum en chinatown. Verder zijn er veel festivals, Ottawa wordt ook wel ‘’City of festivals’’ genoemd. Op Canada day staat Ottawa bekend om zijn mooie vuurwerk en gezellige sfeer.

4# Hockey Hall of Fame

Zoals voetbal een hele belangrijke sport is in Nederland, is dat in Canada ijshockey. Zoals wij toeleven naar het WK. Wordt er in Canada naar de ijshockeycompetitie gekeken. De Hockey Hall of Fame is een Museum in Toronto. In dit museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van ijshockey in Canada. In het museum zijn bijzondere trofeeën te vinden. Dit museum trekt elk jaar meer dan 300.000 bezoekers. Bent u een sportliefhebber? En wilt u meer weten over de hockeygeschiedenis? Dan kunt u dit museum in Toronto niet overslaan.

5# Beren spotten in Canada

Canada, heeft een bijzonder en uitgebreid Wild Life! U kunt hier veel verschillende dieren vinden waaronder wilde beren. Vele reizigers die naar Canada reizen gaan ook beren spotten. Canada beschikt over 3 beersoorten. De beer die het meest voorkomt is de zwarte beer (ursus americanus). Dan is er ook nog de grizzlybeer, ook wel de bruine beer (ursus arctos). En dan heeft u nog in het noorden van Canada de ijsbeer. Hier een aantal plekken waar u het beste beren kan spotten:

  • Tofino, British Columbia, zwarte beren
  • Yellowstone National park, grizzly beren
  • Jasper/ Banff National park, zwarte beren
  • Churchill, Manitoba, ijsberen
  • Grand Teton National park, grizzly beren

Pas op: Beren zijn wilde dieren! Ze zien er misschien lief uit, maar het zijn roofdieren. Blijf op afstand en voer de beren niet. Vooral als u een beer met jongeren beren ziet, dan kunnen ze extra agressief zijn. Komt er een beer op u af? Loop dan zachtjes achteruit en praat hardop. Volgt de beer u nog steeds? Ga dan luider praten of roepen. U kunt dit voorkomen door uw eten goed op te bergen en te verpakken. Loopt u in een gebied met beren? Maak dan geluid, zing een liedje of klap in je handen zo weten beren dat er mensen in de buurt zijn. En kunt u voorkomen dat u in onverwachts oog in oog komt met een wilde beer.

 

Reizen naar Canada

Voordat u naar Canada kunt reizen om een of alle bezienswaardigheden te bezoeken. Zijn er een aantal dingen die u moet regelen. Waaronder uw reisdocumenten. Zonder Electronic Travel Authorization oftewel ETA komt u Canada niet binnen. U kunt uw toeristenvisum online aanvragen. Dit duurt enkele minuten en kost €19,95 euro. U visum wordt meestal in enkele uren goedgekeurd.

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *