By | juni 8, 2017

10 redenen om naar Canada te gaan!

Op vakantie naar Canada? Canada is een perfect land voor een vakantie/ rondreis. Hier hebben wij 10 redenen om een reis naar Canada te maken.

Reden 1: Canadese Traktaties

Wanneer u zich in een ander land bevindt is het natuurlijk altijd leuk om de keuken van het land te ontdekken. De Canadese keuken staat bekend om zijn ahornsiroop en poutine. Poutine is een typisch Canadees gerecht wat uit de provincie Quebec komt. Wilt u de beste poutine van Canada proeven ga dan naar Quebec daar hebben ze verschillende restaurants die gespecialiseerd zijn in het maken van dit Canadese gerecht. Canada staat ook bekend om zijn wafels met ahornsiroop. De Canadese keuken staat bekend om het gebruik van unieke producten en past dat toe in vele gerechten.

Reden 2: Bezoek de Artic

Wilt u een keer iets anders dan op het strand liggen met een boek? Klaar voor een extreme uitdaging? Maak dan een reis naar het ‘’ echte noorden van Canada’’ een trip naar de Artic. Gegarandeerd een avontuurlijke reis wanneer u afreist naar het poolgebied. Bezoek het poolgebied tussen mei en augustus. In de winter zijn de dagen kort en kan de temperatuur dalen tot min 50 graden celsius. Ga beluga walvissen spotten, verken de fjorden en ga zeekajakken. Bezoek de Artic voor een avontuurlijke bijzondere vakantie.

Reden 3: Road trips

Road trip maken door Nederland? Dan heeft u binnen 2 dagen heel Nederland gezien. Canada is wel 240 keer zo groot als Nederland en een perfecte plek om een roadtrip te maken. Met auto of camper kunt u Canada het beste verkennen. Bezoek Nationale parken of een van de grote steden in Canada. Canada is zo groot dat Reizigers meestal kiezen voor Oost of West-Canada. Wanneer u een roadtrip maakt heeft u de vrijheid zelf te kiezen waar en wanneer u ergens heen gaat.

Tip: Reis met een camper dan heeft u altijd een slaapplek bij de hand.

Reden 4: Skiën

Canada beschikt over de beste downhill ski terreinen van de wereld. Niet gek dat veel ski liefhebbers kiezen voor skiën in Canada. Whistler is de bekendste en meest favoriete ski bestemming van Canada. Andere plekken voor de beste wintersportvakantie is Lake louise, Jasper en Banff national park. Ook vindt u in de omgeving Revelstoke populaire ski bestemmingen.

Reden 5: Canada 150 jaar!

Canada is Jarig! In 2017 viert Canada zijn verjaardag, het land bestaat dan precies 150 jaar lang. Canada viert dit met verschillende festivals door het land. En met het hele jaar gratis toegang tot alle Nationale parken in Canada. U hoeft geen nationale parken pas aan te schaffen. U kunt een gratis nationale parken pas aanvragen.

Reden 6: Ijshockey wedstrijd bijwonen

Een echte Canadese ervaring, een ijshockeywedstrijd bezoeken. Wanneer u een ijshockey wedstrijd bezoekt zit u tussen de locals die leven voor deze sport, een hele leuke sfeer en ervaring. Ook al bent u geen ijshockey liefhebber is de sfeer en ervaring al genoeg. Bezoek bijvoorbeeld een wedstrijd bij de Vancouver Canucks of bij de Toronto Maple leafs.

Reden 7: De Indianencultuur

Kennismaken met het oude Canada? Canada heeft een rijke geschiedenis, wilt u meer weten over de eerste inwoners? Dan raden wij u aan om naar de provincie British Columbia te gaan. In British Columbia kunt u nog veel vinden van de oude indianencultuur. Wij raden u de route tussen de plaatsen Prince Rupert en Prince George aan. In deze beide plaatsen kunt u veel vinden van en over de First Nation van Canada. In deze dorpjes zijn veel musea te vinden en oude handelsposten van indianen. Ook zie je nog veel oude totem palen wanneer u de route tussen deze dorpen aflegt.

Reden 8: Niagara watervallen

Bent u in Oost-Canada? Dan zijn de Niagara watervallen een bestemming die u niet kunt overslaan. Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Canada. Misschien het meest typische beeld van Canada. De Niagara watervallen zijn ook wel drie watervallen die de grens maken tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen zijn een toeristische trekpleister omdat het een indrukwekkend beeld is. U kunt langs de watervallen wandelen of een boot nemen om de watervallen van dichtbij te bekijken.

Reden 9: Dinosaurussen

Dinosaur Provincial park, ligt in het oosten van Alberta. In het oosten van Alberta liggen de Canadian Badlands. Een droog landschap vol met canyons, ravijnen een aardpiramides (hoodoos). Dinosaur Provincial park ligt op een plek waar veel dinosaurus fossielen terug zijn gevonden. Misschien wel een van de grootste gevonden plekken ter wereld. In Dinosaur Provincial park kun je goed zien hoe de dino’s hebben geleefd en je kan botten en skeletten bewonderen van deze enorme beesten. Een echte aanrader voor als u met kinderen reist!

Reden 10:  Klimmen in Canada

Fanatiek wandelaar? Of lijkt u het leuk om op een sportieve manier Canada te leren kennen. Dan is klimmen/ wandelen de perfecte manier. Canada beschikt over prachtige bergen en nationale parken die u kunt beklimmen/ bewandelen. Canada heeft meer dan 100 wandel/klim routes, in een van de 46 nationale parken. Wilt u een langere tijd klimmen/ wandelen dan raden wij de Sunshine Coast Trail aan. Een wandeling van 180 kilometer u doet er ongeveer 2 weken over. Tijdens uw wandeling loopt u langs de hoogste bergen en mooiste meren. En kunt u een mooie indruk krijgen van de natuur in Canada.  Toch liever een korte wandeling? Dan is de wandeling genaamd Skyline Trail in Alberta van 45 kilometers lang een goede optie. Wat deze route bijzonder maakt is dat u op een hoogte verschil van 1.200 meter loopt. U wandelt het meeste boven de boomgrens, met een prachtig uitzicht als vervolg.

Op reis naar Canada

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met redenen om naar Canada te gaan. Hebben wij u kunnen overtuigen? Dan zijn er een aantal dingen waar u moet aan denken voordat u de reis naar Canada kan maken. Sinds december 2016 heeft u een Electronic Travel Authorization (ETA) bewijs nodig. U hoeft niet naar de ambassade om uw visum aan te vragen. U kunt uw visum binnen enkele minuten online aanvragen. Hier kunt u uw visum Canada aanvragen.

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *